TOPlist
Sledujte nás:

Všechny recepty STOB najdete také v programu Sebekoučink!

Jahodový koláč z vloček a tvarohu

Zpět
  • Autor: Hanka Malkova
  • Doba přípravy (min.): 50
  • STOB recept
  • Porce: 8.00

Vyzkoušejte tenhle skvělý koláč, který potěší vaše chuťové buňky a navíc vás i skvěle zasytí! Můžete si ho bez vyčitek dopřát na svačinu nebo snídani (v případě snídaně zvyšte množství nebo si ke koláči přidejte ještě něco navíc). Hmotnost hotového koláče cca 950 g, 1 porce odpovídá cca 120 g.

Ingredience

Energetická hodnota celkem: 6162 kJ

Bílkoviny (g): 76, Tuky (g): 25, Sacharidy (g): 230, SAFA (g): 8, Cukry (g): 113, Vláknina (g): 18, Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 770 kJ

Bílkoviny (g): 9.5, Tuky (g): 3.1, Sacharidy (g): 28.8, SAFA (g): 1, Cukry (g): 14.1, Vláknina (g): 2.3, Sůl (g): 0.1

Postup přípravy

Množství ingrediencí odpovídá malému pekáčku. Jemné vločky zalijeme mlékem, přidáme džem a necháme nasáknout (alespoň půl hodiny). Těsto vložíme do pekáčku, který jsme vyložili pečícím papírem. Na náplň si vyšleháme tvaroh se dvěma žloutky, cukrem (nebo sladidlem) a pudinkovým práškem. Na závěr opatrně vmícháme ušlehaný sníh ze 2 bílků (bílky případně není nutné samostatně šlehat, ale náplň nebude tak nadýchaná). Náplň vlijeme na připravené těsto a poklademe čerstvými nebo mraženými jahodami překrojenými napůl. Pečeme cca 35 minut na 170 °C, dokud náplň neztuhne.

Fotografie

Hodnocení (2 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

07. 08. 2022 15:45
Výborný koláč, jak na svačinu, tak i k snídani. K oslazeni jsem použila čekankový sirup a super.
05. 05. 2022 16:05
moc sme si na této buchtě celá rodina pochutnali.
01. 07. 2020 10:07
Tento recept mě zaujal na první pohled:-) Mám moc ráda kombinaci tvarohu a ovoce. Včera jsem upekla, jen jsem použila polotučný tvaroh a přidala jsem trochu čekankového sirupu. Vůbec jsem nečekala, že "těsto" z vloček bude tak dobré:-) Dnes jsme měli výbornou snídani, koláč sklidil úspěch u celé rodiny:-)

Naši partneři